Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16

4.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasternak 3 duże korzenie
jabłka 2 sztuki
cebula 2 małe sztuki
masło 75 g
wywar warzywny 1 l
Kminek mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
botwina liście do dekoracji
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16

Kroki postępowania

1
Cebule i pasternaki pokroić. Garnek podgrzać z niewielką ilością masła i smażyć w nim pokrojone warzywa. Wlać wywar warzywny i całość zagotować. Doprawić kminkiem, zielem angielskim i posolić. Gotować na małym ogniu. Gdy zupa jest już gotowa, zblendować na krem.
Krok 1 - Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16 foto
2
Jabłko obrać ze skóry, wydrążyć środek i pokroić w małą kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną masła obsmażyć około 2-3 minuty pokrojone jabłko. Doprawić niewielką ilością curry.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16 foto
3
Krem wyłożyć na talerze, udekorować usmażonymi jabłkami i poszatkowanymi liśćmi botwiny. Na koniec doprawić białym pieprzem wedle uznania.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak