Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasteczkowy spód

herbatniki 200 g
masło 120 g

Masa serowa

ser biały 500 g
żelatyna deserowa 1 1/2 łyżki
cukier puder 3 łyżki
woda zimna 4 łyżki
borówka amerykańska 150 g

Masa malinowa

maliny świeże 650 g
śmietana 30% 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
woda zimna 3 łyżki
cukier puder 6 łyżek

Porada

Radzę użyć świeżych malin, bo ja miałam mrożone, które w tym akurat cieście nie zdały egzaminu ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami

Kroki postępowania

1
Ciastka zmiksować, dodać stopione masło i połączyć. Wyłożyć dno okrągłej formy. Maliny 400!!! g zagotować z dodatkiem połowy cukru pudru.
Krok 1 - Sernik z malinami foto
2
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem pozostałego pudru.
Krok 2 - Sernik z malinami foto
3
Masę przelać na ciasteczkowy spód i powsadzać pozostałe maliny.
Krok 3 - Sernik z malinami foto
4
Kremówką połączyć z ostudzonymi malinami i na końcu namoczoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną.
Krok 4 - Sernik z malinami foto
5
Ser zmiksować z pudrem i namoczoną, rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Dodać umyte borówki, wymieszać.
Krok 5 - Sernik z malinami foto
6
Masę z borówkami przelać na stężałą masę malinową, ozdobić owocami i świeżą miętą i ciasto na noc schować do lodówki.
Krok 6 - Sernik z malinami foto
7
A później tylko smaczna kawka i kawałek słodkości...
SMACZNEGO!
Krok 7 - Sernik z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 26.09.2017 16:41
Wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak