Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pulpa z czerstwego chleba

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litra,
chleb czerstwy 4 kromki,
czosnek ząbki 2
Bazylia suszona Prymat według uznania,
pieprz do smaku,
pomidory krojone z puszki 1 puszka (włoskie)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pulpa z czerstwego chleba

Do ugotowanego , gorącego bulionu lub rosołu dodajemy 4 kromki czerstwego pokrojonego w kostkę chleba.

Dodajemy puszkę krojonych włoskich pomidorów a także suszoną lub świeżą pokrojoną bazylie oraz doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę i lekko podsmażony na mesla klarownym czosnek.

Gotujemy nie krócej niż 40 minut od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:34
Nie jadłam czegoś takiego. Wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak