Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek pełen różności z dodatkiem kapusty i cukinii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt,
kiełbasa śląska 2 kawałki,
kiełbasa podwawelska 1 krążek,
szynka 200 g,różna,
papryka czerwona 1/2 szt,
cukinia 2 szt. mniejsze
kminek Prymat 1/2 łyżeczki,
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki,
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
bulion 2 szkl,
koncentrat pomidorowy 2 -3 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek pełen różności z dodatkiem kapusty i cukinii

Kapustę szatkujemy, paprykę kroimy w małe paseczki. Średniej wielkości cukinię obieramy i kroimy w większą kostkę. Kiełbasie i resztki szynki kroimy w większą kostkę.

Do większego garnka wkładamy masło klarowne i rozgrzewamy dodajemy obraną pokrojoną w piórka cebule i smażymy do zeszklenia, następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę wraz z szynką. Podsmażamy dodajemy paprykę i razem dusimy około 8 - 10 minut.

Dokładamy poszatkowaną kapustę, po kilku minutach gotowania dokładamy pokrojoną cukinie.

Całość zalewamy dwoma szklankami bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku.

Dokładnie mieszamy i gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty co jakiś czas

mieszamy aby się nie przypalało.

Podajemy jako samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:33
Syte jesienne danie.
jejkuchnia 26.09.2017 06:54
Takie garnki to super pomysł na obiad, smaczne i sycące. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak