Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami leśnymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 filiżanki
wywar grzybowy do smaku
rosół do smaku
woda ciepła ile zabierze
grzyby leśne 350 g
pietruszka zielona do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami leśnymi

Na niewielkiej ilości oliwy zeszklić ryż, dodać posiekaną cebulę i drobno pokrojone grzyby - chwilę razem przesmażyć, wlać wywar grzybowy cały czas mieszając. Stopniowo dolewać domowy rosół i mieszać, aż ryż wchłonie cały płyn. W razie konieczności część rosołu zastąpić ciepłą wodą. Półplynne risotto doprawić do smaku pieprzem i czosnkiem i dusić do miękkości ryżu. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak