Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby marynowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 gram
woda 4 szklanki
ocet 1 szklanka
sól 2 lyżeczki
cukier 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby marynowane

Grzyby oczyszczamy, myjemy, większe kroimy na ćwiartki. Przed włożeniem do słoików trzeba je obgotować 10-15 minut, a następnie odcedzić na sicie i przełożyć do słoików. Zalać gorącą zalewą. Słoiki pasteryzujemy ok.15 minut

zalewa:
Wodę gotujemy z octem, cukrem, solą oraz pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 25.09.2017 12:45
pyszności z górnej półki!
jejkuchnia 24.09.2017 16:37
Uwielbiam do wszystkiego. :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak