Pikantne leczo z szynką

Pikantne leczo z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    500 g
  • cukinia żółta

    500 g
  • pieczarki

    200 g
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • szalotka

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • szynka gotowana

    400 g
  • pomidory

    4 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy na plasterki i razem z pokrojone w kostkę szalotki i szynkę podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany czosnek.
Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną cukinię, papryki słodkie i posiekaną papryczkę. Całość dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

25.09.2017 18:09
pyszne danie :)

jejkuchnia

24.09.2017 16:38
Uwielbiam dania tego typu. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat