Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne leczo z szynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 500 g
cukinia żółta 500 g
pieczarki 200 g
ząbki czosnku 2 szt
szalotka 2 szt
olej 2 łyżki
szynka gotowana 400 g
pomidory 4 szt
papryczka chili 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne leczo z szynką

Pieczarki kroimy na plasterki i razem z pokrojone w kostkę szalotki i szynkę podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany czosnek.
Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną cukinię, papryki słodkie i posiekaną papryczkę. Całość dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 25.09.2017 18:09
pyszne danie :)
jejkuchnia 24.09.2017 16:38
Uwielbiam dania tego typu. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak