Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół mojej babci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 2 kg
natka pietruszki
makaron 500 g
pieprz
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół mojej babci

Kurczaka umyć, zalać wrzącą wodą, posolić i powoli gotować.
Warzywa umyć, obrać i opłukać.
Gdy kurczak jest na wpół miękki, dodać warzywa i ugotować.
Rosół przecedzić, dodać wyjętą z rosołu, pokrojoną marchewkę i zagotować.
Makaron ugotować w osolonej wrzącej wodzie, odcedzić i dodać do rosołu.
Rosołek udekorować pietruszką i marchewką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.06.2011 22:14
Domowe rosoły są najlepsze :)
MAŁGORZATA108 29.08.2010 21:03
Moja babcia makaron także robiła sama.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak