Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1 szt,
kiełbasa 3 kawałki śląskiej,
marchew 2 szt,
pietruszka 1 szt,
seler 1/4 szt,
por kawałek,
koncentrat pomidorowy 2 łyżki,
papryka czerwona 1/2 szt,
koperek 1/2 pęczka,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka,
sól i pieprz do smaku,

zasmażka;

mąka pszenna 2 -3 łyżki,
masło według uznania,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, następnie szatkujemy.

Kiełbasę kroimy w większą kostkę,wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą dodajemy obraną startą na tarce włoszczyznę, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną oraz poszatkowaną kapustę.

Gotujemy na małym ogniu około 15 minut.

Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie oraz kostkę rosołową.

Gotujemy do miekkości warzyw.

Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.

Zupę zagęszczamy zasmażką zrobioną z masła i mąki.

Wlewamy zasmażkę do zupy mieszając a następnie zagotowujemy.

Na koniec dodajemy poszatkowany koperek oraz poszatkowaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:32
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak