Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsno- ziemniaczane kotlety

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mięso wieprzowe 1/2 kg
mięso wołowe 1/4 kg
cebula 1 sztuka
mąka ziemniaczana 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno- ziemniaczane kotlety

Ziemniaki umyć bardzo dokładnie, ugotować je w mundurkach, wystudzić i obrać. Mięsa zemleć wraz z ugotowanym ziemniakami i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać mąkę ziemniaczaną, wyrobić masę mięsną i formować z niej kotlety. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.08.2013 14:29
Są przepyszne
IKrakowianka 13.03.2013 22:41
pomysłowe są takie kotlety
Iwusia 01.08.2011 22:20
ciekawe :)
rakow2
rakow2 07.05.2011 16:58
to musi być bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak