Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 0,5 szklanki
mleko 2% 1,5 szklanki
miód płynny 1 łyżka
wiórki kokosowe 2 łyżki
truskawki świeże 1 szklanka
orzechy posiekane arachidowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami

Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko. Przelewamy ją wrzątkiem aby pozbyć się goryczki. Przekładamy do garnka, zalewamy zimnym mlekiem. Gotujemy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy miód. Kasza wchłonie nam prawie całe mleko. Po ugotowaniu mieszamy ją z wiórkami kokosowymi oraz pokrojonymi w małe kawałki truskawkami. Wierzch obsypujemy orzechami arachidowymi. Dekorujemy truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:29
Ale ładna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak