Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z bazylią, serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
bazylia świeża 10 listków
ser żółty 4 plastry
pieczarki 80 g
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
mąka 2-3 łyżki
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z bazylią, serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, naciąć, tworząc kieszeń i przyprawić do smaku.
Krok 1 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
2
Umyte i pokrojone pieczarki usmażyć, ostudzić.
Krok 2 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
3
"Kieszeń" wyłożyć listkami bazylii, pieczarkami i plastrami sera.
Krok 3 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
4
Ciasno zwinąć a następnie opanierować.
Krok 4 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
5
Smażyć w głębokim oleju przez kilka minut z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
6
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i brokułem ;)
SMACZNEGO!
Krok 6 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:29
Bardzo lubię takie nadziewane mięska. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak