Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt
łopatka bez kości 500 g
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
ryż 150 g
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pomidor 1 szt
bazylia świeża 18 listków
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić i usmażyć z dodatkiem przypraw, cebul;i i czosnku na oleju, potem całość z mielić i jeszcze ciepłe mięso połączyć z ryżem.
Krok 1 - Pieczona papryka faszerowana foto
2
Z umytych i osuszonych papryk odcinamy, ale nie wyrzucamy!!! wierzch i wyciągamy pestki. Następnie do środka kładziemy mięsno-ryżowy farsz. Na górę kładziemy po 2-3 listki świeżej bazylii i plasterek pomidora.
Krok 2 - Pieczona papryka faszerowana foto
3
Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy ściętymi czubkami i zalewamy wodą.
Krok 3 - Pieczona papryka faszerowana foto
4
Paprykę pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 40-45 min.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Pieczona papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 22.09.2017 10:44
Wyglądają apetycznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak