Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybek panierowany a -la kotlet

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 20 szt, tylko kapelusze
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania + maka
masło klarowane do smażenia,
jajko 3 szt,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybek panierowany a -la kotlet

Podgrzybki dokładnie oczyścić, następnie usunąć nóżki a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą.( ja myje gąbką)

Ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia.

Jajka rozbełtać z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i odrobiną pieprzu.

Do miski wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki i soli.

Kapelusze panierować najpierw w jajku a następnie w tartej bułce.

Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:32
Też tak robię.
Bożena Matuszczyk 26.09.2017 00:10
Dziękuję. Miło mi , mam nadzieje że Ci będą smakowały a jeszcze jak mogę Ci doradzić to tak usmażone kapelusze dodane do zalewy octowej pychotka.;)
Hanna5 22.09.2017 10:45
Kiedyś to jadłam i było pyszne , szukałam przepisu i jest dzięki !!!
jejkuchnia 22.09.2017 07:32
Grzyby, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak