Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 dag
cukier drobny 3/4 szkl
jajko 2 szt
zapach waniliowy
proszek do pieczenia 2 łyż
mleko 3/4 szkl
mąka 1 1/2 szkl mąki
jagody 1 1/2 szkl oprószone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Jagodowe

Na samym początku proszę o rozpuszczeniu masła z cukrem. Następnie należy dodać, jajka,zapach waniliowy i przez cały czas trzeba to wszystko dobrze rozcierać. Dodać mleko na przemian z mąką do pieczenia (a mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia) Do uzyskanej substancji należy wsypać oprószone mąką jagody to wszystko trzeba wymieszać a następnie rozłożyć masę na blachę. Na sam koniec dajemy do piekarnika na około 45 min 180 stopni w piecu elektrycznym normalnym, 160 stopni w piecu elektrycznym z obiegiem powietrza

SMACZNEGO :):)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 24.06.2013 12:36
pyszne ciasto
Margo1 28.04.2011 12:47
moje ulubione , uwielbiam to ciasto
ewasylwia 30.10.2010 09:49
Ciekawe ciasto
iwona332 19.09.2010 00:24
super
Roman5 16.09.2010 14:53
smakowicie wyglada
polly66 30.08.2010 15:31
zjadłoby się kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak