Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych buraków z cebulą i olejem z ostropestu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone pieczone 4 sztuki
cebula 1 sztuka
olej z ostropestu 2-3 łyżki
ocet balsamiczny 1-2 łyżeczki
miód
sól i pieprz

Porada

Przeważnie, jeśli robię świeże sałatki (czyli nie do słoików) to używam buraków pieczonych, które zachowują swój smak oraz mnóstwo witamin - w odróżnieniu o tych gotowanych w wodzie.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych buraków z cebulą i olejem z ostropestu

Upieczone buraki należy obrać i pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Całość wymieszać z olejem i doprawić do smaku za pomocą octu/soku z cytryny, cukru/miodu oraz soli z pieprzem.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce przez minimum 1-2 godziny, aby smaki "się przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:41
Dobra sałatka.
Diana Rusiłowicz 25.09.2017 21:12
Dziękuję i polecam.
jejkuchnia 22.09.2017 07:40
Uwielbiam buraki. Super sałateczka!
Bożena Matuszczyk 19.09.2017 23:39
Fajna smakowita sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak