grzanki francuzkie

grzanki francuzkie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

  • cukier

  • chleb

  • moid

  • drzem

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić jajko z mlekiem, solą, aromatem waniliowym i cukrem.
Panierować w mieszaninie pokrojone pieczywo.
Rozgrzać masło z olejem. Następnie smażyć grzanki z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Grzanki podawać zaraz po przygotowaniu, gorące z dżemem, miodem, masłem karmelowym, konfiturami lub syropem klonowym.
Dzieci najbardziej lubią grzanki posypane kryształkami cukru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta0906

09.12.2010 18:20
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat