Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki francuzkie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
cukier
chleb
moid
drzem

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki francuzkie

Ubić jajko z mlekiem, solą, aromatem waniliowym i cukrem.
Panierować w mieszaninie pokrojone pieczywo.
Rozgrzać masło z olejem. Następnie smażyć grzanki z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Grzanki podawać zaraz po przygotowaniu, gorące z dżemem, miodem, masłem karmelowym, konfiturami lub syropem klonowym.
Dzieci najbardziej lubią grzanki posypane kryształkami cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 09.12.2010 18:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak