Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w zalewie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 2 kg
woda 2 szkl
ocet 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
ziele angielskie kilka sztuk
sól 1 łyzeczka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w zalewie

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i gotować w osolonej wodzie około 10 minut , po czym odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, solą i octem. Do każdego słoika włożyć po jednym listku laurowym, po 2 ziarna ziela angielskiego. Do słoików włożyć grzyby, zalać gorącą zalewą, zakręcić wieczka i odwrócić do góry dnem aby wieczka się zassały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 19.09.2017 10:34
Kocham grzyby. :)
Habibi 18.09.2017 12:41
Uwielbiam grzybki w occie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak