Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z białą fasolką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny mieszany 2 litry
kalafior mały
marchewka średnia
zielona pietruszka do smaku
ziemniaki kilka szt.
fasola biała z puszki drobna
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa w płynie
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z białą fasolką

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę w talarki, kalafiora podzielić na małe różyczki, posiekać zieloną pietruszkę.
Zagotować wywar, dodać ziemniaki, kalafiora i marchewkę - doprawić do smaku i gotować do miękkości warzyw. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, fasolkę konserwową (można dodać też część zalewy z puszki) oraz wyciśnięty ząbek czosnku. Zupę doprawić do smaku płynną przyprawą uniwersalną oraz czarnym pieprzem.
Podawać w wersji czystej lub z dodatkiem kleksa śmietany albo greckiego jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak