Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w migdałach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 1 kg
płatki migdałowe 15 dag
masło 1/2 kostki
czosnek 2 ząbki
limonka 2 sztuki
boczek 5 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w migdałach

Ryby wypatroszyć, oskrobać i dobrze umyć. Skropić je sokiem wyciśniętym z limonki. Czosnek obrać i posiekać. 3/4 płatków migdałowych utrzeć z 3/4 masła, posiekanym czosnkiem( 1 ząbkiem), świeżo zmielonym pieprzem i solą. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni, pstrągi wysmarować w środku masłem wypełnić pozostałymi migdałami i czosnkiem. Ryby zawijać w plasterki świeżego boczku, a następnie w folię aluminiową. Piec około 30- 40 minut.
Pstrągi przygotowane w ten sposób podawać polane rozpuszczonym masłem z migdałami i ćwiartką limonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.02.2014 21:38
lubię takie ryby
IKrakowianka 26.05.2013 16:13
fajny smak ryby
Katarzyna/kate1980 27.05.2012 23:16
superowy
agnieszka214 13.07.2011 12:06
pyszny
Goya 06.06.2011 20:27
mniam
bercik1 26.05.2011 22:41
Mniam
rakow2
rakow2 07.05.2011 16:57
najlepsze są migdały
pioge7 08.03.2011 16:46
doskonałe
bogumiła3 17.09.2010 13:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak