Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piegowate mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
por 1/3 sztuki
grzyby mun 1 garsc
jajko 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: piegowate mielone

Grzyby mun moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski i obsmażamy na oleju. Pora kroimy w pióra.
Mięso mielone łączymy z porem, grzybami oraz lekko namoczoną bułka tartą i jajkiem. Dodajemy 1 sos sojowy lub odrobinę soli do smaku a także szczyptę pieprzu. Wszystko wyrabiamy na jednolita masę, dzielimy na kotlety, które obtaczamy w bułce tartej, a potem smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 18.09.2017 13:21
super, cieszę się , że wpadły Ci w oko, polecam
Wiktoria29 18.09.2017 13:20
dziękuję :)
jejkuchnia 17.09.2017 21:38
Fajne kotleciki, zapisałam sobie przepis. :)
w mojej kuchni 17.09.2017 20:09
apetyczne mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak