Łosoś po sztokholmsku

Łosoś po sztokholmsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony łosoś

    20 dkg
  • zielona sałata

    1 główka
  • masło

    2-3 łyżki
  • gęsta śmietana

    1/2 szklanki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • świeżo mielony czarny pieprz

    do smaku
  • bułka czerstwa

    6 plastrów
  • kawior czarny

    4-5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć i osuszyć, pokroić w paseczki. Łososia również pokroić w paseczki. Cebulę drobno posiekać. Bułkę pokroić w plasterki, obrumienić na maśle. Ciepłe grzanki układać na talerzykach, posypać sałatą, posiekaną cebulą wymieszaną ze śmietaną i paseczkami łososia. Na wierzchu ułożyć odrobinę kawioru. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

25.09.2010 23:32
Lubie potrawy z łososiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat