Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w zalewie octowo - ketchupowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 1 kg,

zalewa;

woda 3 szkl,
ocet 1/2 szkl,
sos sojowy 3 -4 łyżki,
cukier 1/2 szkl,
ketchup pikantny 7 -8 łyżek,

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w zalewie octowo - ketchupowej

Skrzydełka oczyścić, opłukać. Włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 7 minut. Następnie wyjąć, wystudzić, przyprawić przyprawą do kurczaka, obtoczyć w rozbełtanym jajku i w mące. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z każdej strony około 10 minut, przewracając.

Zalewa;

Wszystkie składniki na zalewę zagotować.

Do gorącej zalewy włożyć usmażone skrzydełka i gotować na wolnym ogniu około 1 godziny.

Podajemy jako przystawkę lub przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:29
Syte jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak