Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z buraków z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

buraki czerwone 5 - 6 szt,
koncentrat barszczu czerwonego
kostka rosołowa 2 szt, drobiowe,
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku według uznania
ocet do smaku,
ząbki czosnku 3 szt,
marchewka 1 szt,
pietruszka 1 szt,

dodatkowo;

jajka ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z buraków z jajkiem

Buraczki myjemy , obieramy i kroimy w drobne słupki,obieramy marchewkę i pietruszkę.

Wkładamy do garnka i zalewamy wodą gotujemy około 40 minut.

Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe , dolewamy koncentratu buraczanego, soli i pieprzu do smaku oraz obrane pokrojone ząbki czosnku.

Barszcz gotujemy na lekkim ogniu ma tylko po woli pykać do miekkości buraków.

Miękkie buraczki wyjmujemy, dwa ścieramy na tarce o grubych oczkach i wkładamy je z powrotem do barszczu.

Resztę buraczków zjadamy.

Na koniec barszcz doprawiamy cukrem i octem do smaku.

Jak ktoś lubi to można dodać majeranku.

Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:28
Dobra zupa.
jejkuchnia 15.09.2017 09:59
Uwielbia barszcz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak