Racuchy drożdżowe grzybowo-warzywne.

Racuchy drożdżowe grzybowo-warzywne.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    2 szkl
  • jajek

    6 szt
  • drożdży

    2,5 dag
  • soli

    duża szczypta
  • pokrojonych,ugotowanych w osolonym wrzątku i ostudzonych grzybów

    1 szklanka
  • czerwonej papryki

    1/4 szt
  • żółtej papryki

    1/4 szt
  • olej do smażenia

  • ew. keczup do polania

  • pieprz kolorowy

    mielony do smaku
  • cukinia

    5 (ze skórką)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, wbić jajka, posolić, opieprzyć, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę warzywa i grzyby, wymieszać, odstawić na kilka minut. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Podawać polane keczupem z warzywami np. ogórkiem małosolnym lub surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

31.01.2012 19:01
swietny pomysl!

maciek7

15.01.2012 17:36
super

Magdalena/26Mooi

17.09.2011 17:39
smaczne :)

Mati13

01.08.2011 21:02
pyszne

iknkirke

18.01.2011 07:49
pycha

eli_555

14.11.2010 23:10
pycha

misia53

31.08.2010 12:43
Do mojej księgi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat