Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły po jankesku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
masło 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
starta gałka muszkatołowa
gęsta śmietana 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły po jankesku

Usunąć zdrewniałe głąby i podzielić brokuły na różyczki. Wodę zagotować z kostką rosołową i listkiem laurowym, dobrze odcedzić. Ziemniaki obrać i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić. Ziemniaki i brokuły razem przepuścić przez maszynkę, dodać masło, śmietanę i doprawić do smaku. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając. Puree powinno osiągnąć konsystencję gęstego kremu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 26.01.2012 23:50
mo?e by? dobre
Agnik 25.09.2011 11:04
brokuły pychota
Iwona51
Iwona51 31.07.2011 11:39
fajny przepis
justyna111 29.09.2010 16:57
super
pipi765 29.09.2010 15:50
pyszne
Lidia11 28.09.2010 22:47
fajny przepis
marzencia2007 28.09.2010 15:50
to nie dla mnie :)
RenataZ-et 27.09.2010 12:48
Uwielbiam brokuły!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak