Brokuły po jankesku

Brokuły po jankesku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    2 sztuki
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • starta gałka muszkatołowa

  • gęsta śmietana

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usunąć zdrewniałe głąby i podzielić brokuły na różyczki. Wodę zagotować z kostką rosołową i listkiem laurowym, dobrze odcedzić. Ziemniaki obrać i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić. Ziemniaki i brokuły razem przepuścić przez maszynkę, dodać masło, śmietanę i doprawić do smaku. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając. Puree powinno osiągnąć konsystencję gęstego kremu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Fiffi

26.01.2012 23:50
mo?e by? dobre

Agnik

25.09.2011 11:04
brokuły pychota

Iwona51

31.07.2011 11:39
fajny przepis

justyna111

29.09.2010 16:57
super

pipi765

29.09.2010 15:50
pyszne

Lidia11

28.09.2010 22:47
fajny przepis

marzencia2007

28.09.2010 15:50
to nie dla mnie :)

RenataZ-et

27.09.2010 12:48
Uwielbiam brokuły!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat