Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej do smażenia
papryki czerwonej 1/2 szt
papryki żółtej 1/2 szt
kawałek cukinii 10 cm
garsc posiekanej natki pietruszki
gęstego majonezu 1 czubata łyżka
przyprawa uniwersalna do smaku
małych ogórków kiszonych 5 szt
indyk 5 sznycli
ryż 4 torebki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
ser ricotta 12,5 dag
por (biała część) 5 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty.

Sznycle opłukać, osuszyć i lekko rozbić.Każdy lekko osolić i opieprzyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki.
Papryki i cukinię pokroić w drobną kosteczkę, por w cienkie półkrążki i zeszklić na oleju z przyprawą Delikat i pieprzem.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser ricotta zmiksować z majonezem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Ogórki kiszone pokroić w plastry lub na ćwiartki.
Ugotowany ryż osączyć, posypać podduszonymi warzywami.
Mięso smażyć z obydwu stron .Po przewróceniu na drugą stronę mięso posmarować masą serową.Zdejmować z patelni łopatką na talerze i posypać odrobiną kolorowych warzyw ,podać ogórki kiszone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 23.07.2012 08:31
kolorowe smaczne
czekoladka_m 31.05.2012 19:40
Ewciu patrząc na zdjęcie nie trzeba nic mówić:) Tylko jeść:)
angelika14 31.05.2012 15:41
smakowicie wygląda
agnieszkalider 28.02.2012 21:55
wspaniały przepis, musi być pyszne...
eli_555 26.05.2011 23:19
pyszniutkie
iknkirke 03.11.2010 08:29
pycha
misia53 12.10.2010 14:23
Na sam widok ślinka leci
polly66 29.08.2010 21:17
kolorowo na tym talerzyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak