Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w sezonowych warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
bakłażan 2 szt.
papryka 3 szt/kolorowe
seler naciowy 2 łodygi
cebula biała 2 szt
pomidory 4 szt
bulion warzywny 1 szklanka/może być z kostki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej 5 łyżek
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w sezonowych warzywach

Wykonanie:
Schab pokroić w cienkie plastry, a warzywa oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano, po chwili wrzucić warzywa, dodać listek laurowy, zalać winem i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Następnie zalać bulionem, dodać kilka posiekanych listków bazylii i dusić jeszcze przez 15 minut. Po ugotowaniu możemy jeszcze doprawić do smaku i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 22:42
cos pysznego!
jejkuchnia 13.09.2017 21:52
Pyszności. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak