Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka letnia z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 szt./kolorowe
bakłażan 1 szt.
kabaczek 1 szt/może być cukinia
pomidory 2 szt
kiełbasa 20 dag/cienka
bulion warzywny 1/2 szklanki/ może być z kostki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka letnia z kiełbasą

Wykonanie:
Bakłażana umyć, pokroić, posoli i odłożyć na chwilę by stracił goryczkę. Po 15 minutach dokładnie opłukać i osuszyć, po czym pokroić. Paprykę, cebulę, kabaczka oczyścić, pokroić. Wszystkie przygotowane warzywa obsmażyć na oliwie, przyprawić do smaku, dodać pokrojone pomidory i zalać bulionem. Dusić pod przykryciem około 20 minut, włożyć kiełbasę, doprawić w razie potrzeby i gotować jeszcze przez 5 minut i podawać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 22:43
mniam mniam :)
jejkuchnia 13.09.2017 21:54
Fajna potrawka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak