Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z przepiórczymi jajkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tortellini 1 opakowanie
ogórek zielony 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
słonecznik łuskany 2 łyżki
jajka przepiórcze 10 sztuk
majonez 1/2 sztuki
przyprawy
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z przepiórczymi jajkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Ogórka obrać ze skórki i po pokrojeniu w kosteczkę dodać do makaronu, następnie dodać słonecznik, dowolna ilość posiekanej zielonej pietruszki i odsączoną z zalewy kukurydzę.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku sola oraz pieprzem, przygotowaną sałatkę wyłożyć do ozdobnego naczynia.
Jajka ugotować na twardo ( trwa to dosłownie 2 minuty) i obrać, przeciąć na połówki i ułożyć na sałatce, podawać po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 14.09.2017 11:02
Jajka przepiórcze wymiatają :).
AsiaaK 13.09.2017 22:43
sycąca salatka ;)
jejkuchnia 13.09.2017 21:54
Bardzo ładnie wygląda. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak