Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka francuskie z twarogiem i owocami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
twaróg 200 g
jabłka 2 sztuki
cynamon Prymat
cukier 1 łyżeczka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka francuskie z twarogiem i owocami

1. jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę,
2. twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jabłka, żurawinę, cukier i cynamon, mieszamy
3. ciasto francuskie kroimy w kwadraty,
4. na każdym rozkładamy porcje masy twarogowej, zaginamy brzegi ciasta do środka,
5. pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.09.2013 15:26
wyszły świetnie
kotlet 09.10.2011 17:24
ale apetyczne
ewelina/bunia 22.03.2011 16:17
genialne
Dorota76 29.10.2010 22:27
świetny pomysł
banditka 03.09.2010 11:02
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak