ciasteczka francuskie z twarogiem i owocami

ciasteczka francuskie z twarogiem i owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • twaróg

    200 g
  • jabłka

    2 sztuki
  • cynamon Prymat

  • cukier

    1 łyżeczka
  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę,
2. twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jabłka, żurawinę, cukier i cynamon, mieszamy
3. ciasto francuskie kroimy w kwadraty,
4. na każdym rozkładamy porcje masy twarogowej, zaginamy brzegi ciasta do środka,
5. pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

02.09.2013 15:26
wyszły świetnie

kotlet

09.10.2011 17:24
ale apetyczne

ewelina/bunia

22.03.2011 16:17
genialne

Dorota76

29.10.2010 22:27
świetny pomysł

banditka

03.09.2010 11:02
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat