Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana z cukinią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 5 szt,
mięso mielone 500 g,
ryż ugotowany 2 woreczki,
Cebulka smażona Prymat 1 łyżka,
cebula 2 szt,
sól i pieprz do smaku,
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka,wegierska
bulion 700 ml,
sos chili 4 łyżki, słodko - kwaśny

dodatkowo;

mąka ziemniaczana 3 łyżki,
woda zimna 1/2 szkl,do zagęszczenia sosu

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana z cukinią

Paprykę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie usunąć gniazda nasienne.

Farsz do papryki;

Wieprzowe mięso mielone włożyć do dużej miski, dodać umytą startą na tarce o dużych oczkach młodą cukinie.

Dodać ugotowany według opisu na opakowaniu ryż, łyżkę smażonej cebulki, cebule obrane i pokrojone w drobną kostkę, sól, pieprz do smaku oraz łyżeczkę przyprawy węgierskiej.

Wszystko razem wymieszać.

Takim farszem napełniać wcześniej przygotowane papryki.

Papryki ułożyć w garnku, zalać bulionem lub rosołem, dodać płynne słodko - kwaśne chilli.

Dusić pod przykryciem około 40 minut.

Po tym czasie sos odlać do osobnego naczynia i zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.

Paprykę ponownie zalać już gotowym sosem i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 15.09.2017 21:51
Dziękuję;) Smakuje rewelacyjnie jak dla mnie i moich gości ale oczywiście każdy ma inny smak;)
gusia1000 14.09.2017 21:26
Super jedzenie.
jejkuchnia 13.09.2017 07:03
Ciekawe, jak smakuje. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak