Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z rękawa

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1300 g
czosnek ząbki 4-5 szt
olej rzepakowy 4-5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z rękawa

Kroki postępowania

1
Wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i przeciśniętym czosnkiem.
Krok 1 - Schab z rękawa foto
2
Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie i na kilka godzin schować do lodówki.
Krok 2 - Schab z rękawa foto
3
Następnie włożyć do rękawa i nagrzanego do 160 stopni piekarnika.
Krok 3 - Schab z rękawa foto
4
Piec ok. 120 min.. Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i sałatką z lodowej kapusty.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Schab z rękawa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 22:53
superowy pomysl, tak trzymaj :)
jejkuchnia 12.09.2017 07:03
Rewelacyjnie wygląda. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak