Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką szparagową i kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

Kurczak pieczony 1/2 sztuki
fasolka szparagowa 10 dag
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
majonez 1/2 szklanki

Dodatkowo

przyprawy
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową i kurczakiem

Fasolkę pokroić na 3-4 cm kawałki i ugotować w osolonej wodzie i wystudzić, przełożyć do miski, dołożyć cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę i w troszkę większa pokrojoną paprykę. Kurczaka obrać z kości i pokroić w większą kostkę, dodać do fasoli, dołożyć majonez i około 2-3 łyżki drobno pokrojonej zielonej pietruszki, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podawać po schłodzeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 11.09.2017 07:27
Fajny przepis. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak