Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mule zapiekane z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 1,2 kg
czosnek 1 zabek
wino 150 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
masło 3 łyzki
migdały bez skórki 50 g
peczek zielonej pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mule zapiekane z czosnkiem

Mule oczyscic i opłukac.Zagotowac 200 ml wody i 100 ml wina.Wrzucic mule,przykryc i gotowac na duzym ogniu.Gdy skorupki sie otworza wyjac i ostudzic.Odrzucic po jednej połówce skorupki z kazdego mula.Utrzec posiekany czosnek,masło pokrijona zielona pietruszke,zmielone migdały oraz tarta bułke namoczona w 50 ml wina.Doprawic sola i pieprzem.W naczyniu do zap[iekania ułożyc skorupki z mulami,kazda napełnic farszem i zapiekac przez 5-6 minut w temp.200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak