Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt,
boczek wędzony 300 g,
cebula 1 szt,
kminek Prymat 1/3 łyżeczki,
Ziele angielskie całe Prymat 4 -5 ziarenek,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
sól do smaku
ocet do smaku, według uznania
cukier do smaku według uznania
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z boczkiem

Kapustę białą obrać z wierzchnich liści poszatkować, a następnie włożyć do garnka, zalać wodą zagotować.

Do gotowania kapusty dodać odrobinę kminku oraz soli.

Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do zeszklenia cebuli i zrumienienia boczku.

Z kapusty odlać wodę.

Dodać wszystkie przyprawy oraz ocet i cukier, a na samym końcu podsmażony boczek z cebulką.

Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze razem ok. 10 minut.

Na koniec dodać posiekany zielony koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:11
Dobry obiad.
Bożena Matuszczyk 09.09.2017 16:20
Miło mi .Dziękuję;)
jejkuchnia 08.09.2017 15:31
Przepyszny dodatek do obiadku. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak