Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany budyń czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szklanki
miód spadziowy 1 łyżka
kakao 1 łyżka
banan 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany budyń czekoladowy

Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sitku pod zimną wodą. Następnie przelewamy ją wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy ją w jednej szklance mleka do miękkości (wchłonie całe mleko). Do ugotowanej kaszy wlewamy miód, wsypujemy kakao, dodajemy kawałki banana i wlewamy resztę podgrzanego mleka. Całość blendujemy na gładki krem. Przelewamy do pucharka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 07.09.2017 12:20
smaczny, domowy budyń :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak