Sernik z piernikami

Sernik z piernikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 1/2 kostka
  • cukier puder

    1/2 szklanka
  • mąka

    1 1/2 szklanka
  • żółtka

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mak

    30 dag
  • jajka

    12 sztuk
  • cukier puder

    20 dag
  • olejek migdałowy

  • ser

    1 kg
  • cukier

    30 dag
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • bakalie

  • pierniczki

    nadziewane w czekoladzie dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 1/2 kostki margaryny, z mąki, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtek i 1 łyżeczki proszku do pieczenia wyrobić kruche ciasto.
Mak sparzyć i zmielić. 4 żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, olejek i bakalie. Z 4 białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą makową.
Ser zmielić, margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać po 1 żółtku (w sumie dodać ich 8), ser, budyń i proszek do pieczenia. Z pozostałych białek ubić pianę i wmieszać w masę serową.
Na blachę wyłożyć kruche ciasto, masę makową, połowę masy serowej, pierniczki, pozostała masa serowa.
Piec w temperaturze 200 stopni około 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

10.08.2011 08:41
mniam

Agnieszka_B

30.08.2010 20:41
Pychota:)

Misiek1

29.08.2010 20:58
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat