Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pomidorowa pod pierzynką jogurtową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt,
cebula 1 szt,
śmietana 18 proc 1/4 szkl,
jogurt grecki 200 ml,
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pomidorowa pod pierzynką jogurtową

Pomidory dobrze opłukać, osuszyć osunąć szpatułki. Pomidory można sparzyć wrzątkiem i ściągnąć skórki ( ja tego nie robię bo lubimy ze skórką pomidory). Następnie pokroić w mniejsze kawałki.

Cebule obrać pokroić w kostkę dodać do pomidorów, dodać sól i pieprz do smaku oraz niewielką ilość słodkiej śmietany. Dobrze wymieszać.

Sałatkę okryć gęstym jogurtem naturalnym.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:07
Zawsze jest dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak