Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kotlety z karpia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z karpia 60 dag
jajko 1 szt.
bułka czerstwa 1 szt
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Składniki na farsz

pieczarki 10 dag
cebula czerwona 1/2 szt
papryczka chili 1/2 st
papryka 1 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kotlety z karpia

Wykonanie farszu:
Wszystkie składniki na farsz rozdrobnić lub drobno pokroić, przyprawić do smaku i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Wykonanie:
Rybę zmielić dwa razy przez maszynkę, za drugim razem zmielić również namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę, gdyby była za rzadka to możemy zgęścić bułką tartą. Stolnicę posypać dosyć obficie bułką tatrą, z przygotowanego mięsa formować placuszki i układać na stolnicy. Następnie kłaść na środek przygotowany farsz, po czym formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 05.09.2017 11:55
Jeszcze o takich nie słyszałam, fajne. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak