Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dynia z kruszonką z suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg (dynia hokkaido)
chleb razowy 1 duża kromka
pomidory suszone Smak 4 sztuki
czosnek ząbki 1 ząbek
rukola 1 garść
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dynia z kruszonką z suszonymi pomidorami

Dynię dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Nie ma potrzeby jej obierać, po upieczeniu jest tak miękka, że można ją spokojnie zjeść. Chleb, pomidory i czosnek miksujemy w robocie kuchennym. Jeżeli go nie posiadacie, chleb można pokruszyć, pomidory i czosnek bardzo drobno posiekać i dokładnie wymieszać rękami. Dynię wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie, posypujemy ją kruszonką i wszystko pieczemy kolejne 10 min. Przed podaniem doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy rukolą (ja ją lekko poszatkowałam).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 08.09.2017 15:35
Pięknie wygląda. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak