Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka pszenna 15 dag
cukier 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżka
galaretka 2 opakowania
truskawki 15 dag
woda 2 szklanki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Żółtka jaj utrzeć z cukrem na jasną i puszystą, jasną masę, dodać mąkę, wymieszać, białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto upiec. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, z tym, że dodając tylko 2 szklanki wody. Wystudzić. Na biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.10.2012 17:24
lubię takie słodkości
bernadetta2 01.05.2012 15:23
super
ben-ka 02.01.2012 09:33
w sezonie często tak robię.
kielcok1 12.12.2011 16:23
bardzo lubię polecam
rakow2
rakow2 06.05.2011 14:42
robię taki
pioge7 08.03.2011 16:46
pyyyycha
Krzysztof42 01.10.2010 20:28
lekkie i słodkie
Iwusia 10.09.2010 10:13
Uwielbiam taki biszkopcik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak