Biszkopt z galaretką

Biszkopt z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • mąka pszenna

    15 dag
  • cukier

    15 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • galaretka

    2 opakowania
  • truskawki

    15 dag
  • woda

    2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka jaj utrzeć z cukrem na jasną i puszystą, jasną masę, dodać mąkę, wymieszać, białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto upiec. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, z tym, że dodając tylko 2 szklanki wody. Wystudzić. Na biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

09.10.2012 17:24
lubię takie słodkości

bernadetta2

01.05.2012 15:23
super

ben-ka

02.01.2012 09:33
w sezonie często tak robię.

kielcok1

12.12.2011 16:23
bardzo lubię polecam

rakow2

06.05.2011 14:42
robię taki

pioge7

08.03.2011 16:46
pyyyycha

Krzysztof42

01.10.2010 20:28
lekkie i słodkie

Iwusia

10.09.2010 10:13
Uwielbiam taki biszkopcik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat