Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa moc warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
por 1 kawałek
bób 1 szklanka (ugotowanego)
kapusta biała 30 dag
cukinia 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
pietruszka zielona
przyprawy
masło 4 łyżki
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa moc warzyw

Marchew, pietruszkę, seler i por pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, zalać 1,5 litra bulionu warzywnego, dodać ziemniaki i buraki pokrojone w mniejszą kostkę, dosypać 1 łyżeczkę jarzynki i kilka ziaren czarnego pieprzu, przykryć i gotować 30 minut. Kapustę pokroić w paseczki i po 30 minutach dodać do garnka, gotować kolejne 15 minut. Pomidory obrać i pokroić w kostkę tak samo pokroić cukinię i dołożyć do zupy, wsypać ugotowany i obrany ze skórki bób i gotować kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka na koniec dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, przed podanie posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak