Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany łosoś pacyficzny z gruszką i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 600 g (świeży opacyficzny ze skórą)
gruszka 2 szt
ser pleśniowy niebieski 100 g
jogurt naturalny 1 łyżka
wino białe wytrawne 600 ml
Syrop: 50 ml (waniliowy)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany łosoś pacyficzny z gruszką i serem

Filet z łososia dzielimy na porcje, usuwamy ości, oprószamy solą, pieprzem i smarujemy jogurtem.
Gruszki obieramy i gotujemy w winie z dodatkiem syropu waniliowego, studzimy i kroimy na plastry, układamy na rybie.
Ser kroimy na plastry, układamy na gruszce.
Całość zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak