Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowo-aroniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
owoce jagodowe 1 kg ( aronia)
cukier 70 dag
sok z cytryny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowo-aroniowy

Aronię włożyć do zamrażarki przynajmniej na 24 godziny. Następnie wsypać do rondla, wlać odrobinę wody i mieszając od czasu do czasu gotować na wolnym ogniu. Następnie dodać truskawki, sok z cytryny i cukier. Mieszając gotować do otrzymania odpowiedniej konsystencji.Tak przygotowany dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 31.08.2017 19:24
Cudowny dżem, idealny do śniadaniowych rogalików. :)
bietka 31.08.2017 19:00
na pewno pyszny : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak