Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z grilla -wypełniony grillowaną KIEŁBASĄ ŚLĄSKĄ Z KURCZAKA KONSPOL:)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 sztuki do kebaba
kiełbasa śląska z kurczaka Konspol
kapusta pekińska 1\3 sztuki
pomidor 2 sztuki
przyprawa kebab- gyros Prymat 1\2 łyżeczki
jogurt grecki 1 szklanka
czosnek ząbki 2 sztuki
sól i pieprz 1 szczypta do smaku
olej 1 łyzeczka
pestki dyni 1 garśc

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z grilla -wypełniony grillowaną KIEŁBASĄ ŚLĄSKĄ Z KURCZAKA KONSPOL:)

Kiełbasę śląska z kurczaka KONSPOL kroimy na cieńsze plastry - oprószamy przyprawa do kebaba Prymat i delikatnie skraplamy olejem. Umieszczamy na tacce grillowej i grillujemy z 2 stron. W tym czasie kapustę pekińska szatkujemy, pomidora kroimy w kostkę . Przygotowujemy sos do kebaba na bazie jogurtu greckiego - przeciskamy czosnek i wraz z sola i pieprzem razem mieszamy składniki. Bułki do kebaba skraplamy wodą i umieszczamy na ruszcie grilla. Gdy bułki są już gotowe, faszerujemy kebaba: umieszczamy w nim kapustę pekińska,pestki dyni, pomidora i ugrillowaną kiełbasę śląską z kurczaka Konspol. Polewamy sosem czosnkowym i serwujemy. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 31.08.2017 19:26
Super pomysł. :)
bietka 31.08.2017 13:17
bardzo smaczny kebabik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak