Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z oscypkiem i ananasem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1 opakowanie firmy Konspol
ananas w puszce 1 szt
oscypek 1 szt
przyprawa gyros 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z oscypkiem i ananasem

Olej mieszamy z 2 łyżkami soku z ananasa, dodajemy przyprawę do gyrosa oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Kiełbaski obtaczamy w marynacie i wkładamy na godzinę do lodówki. Plastry ananasów osączamy z zalewy a oscypek kroimy w grube plastry. Na rozgrzanym ruszcie grillujemy kiełbaski około 20 minut a w połowie grillowania wykładamy oscypka i ananasa i grillujemy z obu stron aż nabiorą brązowych pasków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.09.2017 10:23
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak