Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z piwem, pomidorami i groszkiem
Zamarynowane mięso odsączyć i opanierować w mące, po czym obsmażyć na smalcu.
Przełożyć do garnka, dodać paprykę chili przeciętą wzdłuż, posiekaną cebulę, pieprz, sól ziołową oraz tyle gorącej wody, aby tylko nakryła mięso.
Całość zagotować, nakryć, zmniejszyć płomień i dusić ok. 30-40 minut.
Odkryć, dolać marynatę piwno-sojową oraz krojone pomidory i gotując nadal odparować nadmiar płynu, jednocześnie dusząc mięso do miękkości. Kiedy mięso jest miękkie dodać wyciśnięty czosnek z całej główki, miód i osączony z zalewy groszek - posolić i popieprzyć do smaku. Gotować jeszcze kilka minut.
Gulasz podawać z ziemniakami, dowolną kaszą albo makaronem.